Raportti ja kootut selitykset!
(pari kuvaakin saatan myöhemmin lisäillä, mikäli ovat onnistuneita)

Tuomarina: Juha Kurtti 

Pisteet osasuorituksittain:

  1. luoksepäästävyys: 10
    - - Ei Romi ihan hulluna tykännyt, kun kattoon tultiin, mutta pysyi sivulla. Tuomarin lähdettyä haukahteli, kun vastasin tuomarin kommenttiin.
  2. paikalla makaaminen: 0
    - - Tiistain reeneissä (ei koskaan aiemmin!) keksi nousta, ottaa ehkä yhden askeleen ja käydä takas maahan... Tän teki nytkin, muuten pysyi niin kauniisti. Mutta kun kerran nousi seisomaan, niin nollillehan se meni. Harmitti, vaikka toisaalta pysyi muuten hyvin, joten edistystä tapahtunu!
  3. seuraaminen kytkettynä: 6
    - - No ei se seuruuta ollu... Päiväkävelyllä häärittiin. Stoppien perusasentoja ei ottanut, ekaa en ees korjannut (miksen?!).
  4. seuraaminen taluttimetta: 0
    - - Heti alkuun (ekalla stopilla, joka tuli heti ekojen metrien jälkeen) naulitsi katseensa kehän ulkopuolelle, missä kelpie tuijotti Romia. Noh, homma meni ihan tuijotteluksi, vauhdit ois menny kelpiee kohti, joten en uskaltanu vauhtia ees ottaa.
  5. maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 7
    - - Lähtösuunta (onneksi) poispäin tuijotuskaverista... Todella paljon vaikeuksia saada plikka sivulle, joten otin hihnaan ja sillä ohjasin. Tuomari kysyi, että "Milläs liikkeestä seisomisen otat kytkettynä?" olin kerinnyt jo pohtimaan, että jätänkö leikin tähän, mutta onneks ei antanu sielu myöten. "Vapaana otan, kun ensin otan tän tästä sivulle." - aikansa otti, mutta sain Romin perusasentoon. Apuja siis tuli, seuruu kukkua ja maahanmeno sais olla nopeampi.
  6. luoksetulo: 7
    - - Sinnehän se varmasti jäi istumaan, tuijottelut loppu (oisko kaveri viety jo piiloon?). Ohjaaja ois voinu täs vaiheessa käyttää järkee ja kutsua tutulla kaavalla sivulle. Mutta ei, päätin edetä alkup. suunnitelmani mukaan ja kutsua suoraan sivulle, jottei haukkus edestä sivulle mennessä (ihan kuin sillä haukkumisella nyt oisi enää tässä vaiheessa ollut mitään väliä). Tän seurauksena ei sitten tullut ekalla käskyllä luo/sivulle... Muuten tää ois voinu hyvällä sägällä olla vaikka ysi.
  7. seisominen seuraamisen yhteydessä: 6
    - - Seuruu kukkua, varmaan tuli niitä apuja ja varmaan otti ne askeletkin... Ei oikein jääny tästä mitää mieleen muuta ko, ett ainakin se seisoi!
  8. estehyppy: 0
    - - Ei tainnut ees haukkua hypätessä (?), mutta kun vaati sen kolme käskyä, että hyppäs ja lopun asento meni ihan vinoon.
  9. kokonaisvaikutus: 5
    - - "Teet kyllä koiran kanssa ihan parhaasi, muttei se nyt auta tähän se enempiä." tai jotain vastaavaa tuomari sanoi. Eikä tainnut oikein uskoa, kun totesin, että kyllä se ihan oikeasti osaa paremmin, mutta tänään nyt näin.

Tulos: 74 pistettä

Että näin tänään...
Tiistain reenit tätä jo ounasteli ja itekkin näin kentän laidalla koirasta, että ei irtoo motivaatioo ei. Sepä tässä varmaan eniten harmittaakin, Romi kun ihan oikeasti osaa! mutta kun sitä ei aina huvita.
En halua näissä fiiliksissä tehdä mitään hätiköityjä (tää kuitenkin vasta mein toinen koe) ja lopullisia päätöksiä, mutta reenitauko on nyt paikallaan.
Ostan pari narupalloa ja opetan Romin niillä leikkimään - ja leikkiminen onkin sitten ainoa asia, mitä seuraavaan kuukauteen (tms.) kentällä tehdään. Kahtellaan, mitä se tekee motivaatiolle.
Jos tauon jälkeen pelittää, niin reenaillaan max 1 krt/vko ja kahtellaan sitten mahdollisia kokeita, mutta jos homma ei ole koirasta tekemisen arvoista, niin sitten pitää miettiä, onko se sittenkin sitten Birke, joka lähtee mestiksiin tänä vuonna...