Tai ainakin koitetaan kovasti ja tavoitteitakin vähäsen oisisi...

Juuri laittelin koepaikkakyselyä menemään - josko Rompsis pääsis taas tokotteleen enskuussa. Tälle kuulle en nyt ala säätämään enempiä ohjelmia.
Suunnitelmissa ois Romin kanssa esittää tottelevaista Ylöjärvellä ja Nokialla. Jos nyt siis paikat irtoo.

Viime torstaina päästiin ekaa kertaa mukaan NPKH:n BH-reeniryhmään Birkkiksen kanssa ja plikka oli aikasta pätevä!
Aiemmin aamulla otettiin kotona paikkikset sekä Birkelle sivu-maahan-sivu -sulkeiset naksulla ja sinnehän sekin liike hulahti kalloon, kun pohjat teki rauhassa kotona. Silleen se oppii, hieno pimu.

Mutta tähän oli tarkotus tehä tämmöinen tilannekatsaus, joten pitemmittä puheitta siihen siis...

Aloitetaan ROMISTA (TOKO, alo)
  • LUOKSEPÄÄSTÄVYYS:
    Ei täs varmaan kummempia... kun antaa käskyn tuomarin lähtiessa aiemman koiran luota, pitäs tän mennä jees.
  • PAIKALLA MAKAAMINEN:
    Krm, joo... Nojoo, reenit on menneet nyt ihan jees. Tän kuun tavoitteeksi asetin, että plikka pysys 3-4 min (noh, 2-3 min riittäs jo hyvin) kohtuullisessa häiriössä ja niin, että mie voisin asteittain ottaa etäisyyttäkin niin, että olisin parhaimmillaan 10 askelen päässä. Pikkuhiljaa mennään, koemaisia en nyt ole tehnyt, mutta pääasia onkin onnistuneet suoritukset häiriössä.
  • SEURAAMINEN KYTKETTYNÄ/TALUTTIMETTA:
    Hyvällä mallilla, haluan pitääkin sellaisena. Eli hyviä onnistuneita reenejä vaan ja hyvää palkkaa. Käännöksissä ei mielestäni ihmeempiä moitteita. Kontakti on haastava saada pysyyn, mutta nykyään tiputteleekin sitä jo verrattain harvoin ja pystyy korjaamaan myös pakotteella, eli kestää enemmän kuin aiemmin!
  • LIIKKEESTÄ MAAHANMENO:
    Nyt märällä alustalla tök-tök-tökkinyt... Osaa kyllä! Eli vahvisteluja vaille jees, pikkuhiljaa siedättää myös vähän epämukavampaan alustaan meidän hienopeffaa.
  • LIIKKEESTÄ SEISOMINEN:
    Noh, kyll se seisoo... mutta loputkin avut pitäs häivyttää. Tää on semmonen liike, joka vaatis hiontaa ehkä teknisesti eniten. Muttei se ny karmee oo eikä valu perässä ihan tolkuttomasti. Reenii vaan.
  • LUOKSETULO:
    Haukkumista oon ottanut pois vähän hillitymmällä käskyllä ja palkkaamalla ainoastaan hiljaisista luoksareista. Ei tässä muuten mitään valittamista.
  • ESTEHYPPY:
    Ei olla nyt puoljäisellä kentällä reenitty... Kaissemenee. Lopun asentoon käskytystä ja hallintaa (ei tarvis haukkua, vaikka superkiva liike onkin) pitäs viel vahvistaa.
Siirrytään BIRKEEN (BH)
  • ILMOITTAUTUMINEN:
    Ääää! Oon täysin unohtanu tän... pitääkin muistaa seuraavissa reeneissä.
  • HENKILÖRYHMÄ:
    Ollaan tehty nyt kolmisen kertaa, aina kytkettynä. Välillä tekee loistavasti, välillä ottaa häiriötä eikä istu perusasentoihin tms. Näillä reenikerroilla (yhteensä ehkä 5 kertaa ikinä!) osaa jo tosi hyvin, joten reenii vaan ja kun toimii, jätetään se hihnakin sitten jossain välissä veks.
  • SEURAAMINEN KYTKETTYNÄ/TALUTTIMETTA:
    Tekee hyvin, paikka on oikea, kontakti hyvä ja kestää aika pitkääkin suoritusta, mutta kuinka pitkää? Täytynee joskus koittaa.
    Vauhdissa hieman pomppii, hidas sujuu jo paljon paremmassa paikassa kuin viime kaudella.
    Seuraa myös häiriössä todella hyvin! Jos kontakti rikkuu, pakotteella korjaantuu nopeasti. Käännökset jees, täykkärissä väistää hieman, eli on siinä väljä.
  • LIIKKEESTÄ ISTUMINEN:
    Menee jo kivasti. On minun onni, että uudet säännöt tuli eikä tarvii ennen kokeeseen menoa häivyttää vartaloapua (me kun ei olla tyyppiä "BH ja siittä sit suoraan PK-kokeeseen" vaan otellaan suosiolla askel kerrallaan)... Pysyy hyvin, vaikken täydeltä matkalta ookkaan tainnu viel tehä.
  • LIIKKEESTÄ MAAHANMENO & LUOKSETULO:
    Maahanmeno sivullaollessa on ollut Birkelle jotain ihan käsittämättömän vaikeaa... Mutta kuten aiemmin kirjottelin, kotona tehdyt sulkeiset on avanneet tätäkin asiaa senverta, että alkaa toimia kentälläkin.
    Maahanmenoa oon toistaiseksi vaan erillisinä vahvistellut, joten luoksetuloa ei tästä ole ketjuttamalla tehty. Vaan eiköhän se senkin sit aikanaan ongelmitta hoksaa.
    Luoksetulosta oon nyt alkanut häivyttää näkösällä olevaa patukkapalkkaa pois - sillä seurauksella, että Biib pysähtyy puolimatkaan! Hehheh vaan... Noh, patukka alkuun leuan alta puolnäkyville liivin sisään ja vähä lisää intoo käskyyn, niin kohta voi patukkakin siirtyä ihan taskuun asti.
  • PAIKALLAOLO HÄIRIÖSSÄ:
    Tällä hetkellä ollaan vaiheessa, missä pysyy kentällä häiriössä max 3 min minun ollessa muutaman askelen päässä. Välipalkat n. 1 min välein.
    Tässä kuussa pitäs saada aikaa ainakin 5 minuuttiin häiriössä ja sitten hiljalleen lisäillä etäisyyttä (megapositiivisesti aatellen) kenties sinne 15 askeleeseen... Mutta mielummin keskityn tekeen varmistelemalla, ettei tulis samanmoisia ongelmia kuin Romille, jonka kanssa oon tän liikkeen "pilannu" hätiköimisellä ja väärällä opetustaktiikalla.
  • KAUPUNKIOSUUS:
    Pitäs sinne kaupunkiinkin tässä joskus mennä... Erityishuomiota tulis saamaan ohitukset sekä se tolppaan jääminen, mikä oli Birkkikselle viime kaudella se vaikeampi juttu kässätä.
Eli kyllähän tässä tätä työsarkaa vielä riittää.
Mutta tuo käväissyt kevätkin toi sitä reenimotivaatioo ihan kohtuullisesti! Nyt tuota lunta tulee tupaan taas ihan huolella, joten motivaatioo ulkoreeneihin on silleen laskevassa määrin... Todella innolla kuitenkin vartoon jo BH-reenejä! Harmikseni nyt kun pääsisin sunnuntain TOKOihin, ei muita varmaan ole seuraksi tulossa, kun on nuo pässiäisenpyhät...
Mutta eipä lannistuta, kyll se kevät tulee ja reenit ja jälkipellot ja ulkokokeet ja ja ja ...!